Fresh food is our drive

#muller

Op dit moment hebben wij de koelste baan van Overijssel!

Op dit moment hebben wij de koelste baan van Overijssel!

Bouwvakkers, postbodes, badmeesters, ze hebben allemaal te lijden onder de extreme warmte deze dagen. Maar Bart Cloosterman heeft misschien wel de beste baan op dit moment. Hij werkt in een koelwarenhuis in Holten.

“Het is echt top om hier te werken, zeker met die hitte”, zegt Cloosterman. Hij doet allerlei voorkomende werkzaamheden in het koel- en vrieshuis van Müller Transport in Holten.

Verschil van 57°C

In de vriescel is het -20 graden, in de koeling is het 2 tot 4 graden. De buitentemperatuur loopt op tot 37 graden. Vanuit de vriescel een verschil van 57 graden! Hier worden allerlei voedselwaren opgeslagen van fabrikanten bestemd voor de supermarktketens.

Het personeel loopt in dit gekoelde magazijn met dikke jassen aan, sommigen hebben een capuchon op gedaan. In de vriescel vol met ijsco’s rijdt de heftruckchauffeur in een verwarmde cabine.

‘Overgang valt mee’

Bart heeft het niet zo snel koud. Hij loopt in een gewone spijkerbroek, draagt geen handschoenen, maar wel een dikke jas. “Maar in de vriescel draag ik wel handschoentjes”, zegt Bart.

De overgang naar het warme buitenweer gaat voor het personeel geleidelijk. “We gaan eerst naar de kantine waar de temperatuur niet zo heet is, dus het valt wel mee”, zegt Bart.

Beste baan van Nederland

Of Bart het niet jammer vindt dat hij niet buiten kan zijn met dit mooie weer? “Nee, zeker niet. De koelte hier is perfect. Dit is de beste baan van Nederland, echt top!”, zegt Cloosterman.

Chauffeurs

Bij hetzelfde bedrijf werken in binnen- en buitenland ook honderden chauffeurs. Zij rijden gelukkig met airco’s, maar als er overnacht moet worden valt de airco stil. Dan loopt het temperatuurverschil met de vriescel en de vrachtwagencabine op tot wel 65 graden Celsius.

“Ik moet eerlijk zeggen dat wij er geen last van hebben. Voordat wij gaan slapen zetten wij de airco nog even aan tot de temperatuur gedaald is. Daarna doen we de gordijnen dicht en proberen wat te slapen. Eigenlijk net als thuis”, zegt chauffeur Dikkie van Asselt.

Bron: https://www.rtvoost.nl/nieuws/296156/op-dit-moment-is-dit-de-koelste-baan-van-overijssel#

Interesse?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem nu contact op
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×