Fresh food is our drive

#muller

Müller Fresh Food Logistics zet in op groeiende categorie vriesvers.

Müller Fresh Food Logistics zet in op groeiende categorie vriesvers.

Een verbeterd imago van vriesverse voeding draagt bij aan ontwikkelingen binnen de logistieke vriesverssector. Als belangrijke schakel tussen producenten en retailers ziet ook Müller Fresh Food Logistics een toenemende behoefte aan vriesverse logistiek.

Naast koelvers ook in vriesvers

Het familiebedrijf, dat binnenkort zijn 80-jarige jubileum viert, ziet de categorie vriesvers groeien binnen retail- en foodservice. Het verbeterde imago van vriesverse producten is een belangrijke factor voor deze positieve ontwikkeling binnen de categorie. Consumenten zien vriesverse voeding steeds meer als gezond en gemakkelijke voeding, waarvan de kwaliteit langere tijd gewaarborgd blijft. Voor Müller reden om haar diensten te verbreden en naast koelvers ook een leidende positie binnen vriesvers in te nemen. De toenemende vraag naar vriesverse voeding draagt bij aan een groeiende behoefte van vriesvers logistiek. Naast warehousing en distributie ziet Müller ook een groeiende vraag naar VAL-activiteiten. Producenten leggen meer focus op hun kernactiviteiten (productie) waardoor bijkomende logistieke handelingen worden overgelaten aan derden.

Leverperformance

Müller Fresh Food Logistics opereert in een branche waar alles draait om leverperformance. Jan-Peter Müller (Algemeen Directeur): “De grootste zorg van onze klanten is om na productie de producten zonder kwaliteitsverlies bij de klanten te krijgen. Flexibiliteit en betrouwbaarheid zijn dan belangrijke factoren om onze klanten goed te bedienen. Flexibel om snel te kunnen opschalen en betrouwbaar om de kwaliteit (onder meer temperatuur) van producten te waarborgen!” Müller ondersteunt in de logistieke uitdagingen van haar klanten. Door goede communicatie en een grote capaciteit is Müller in staat om zowel in reguliere als in actieweken de producten on-time geleverd te krijgen.

Kwaliteit van vriesvers

Om de kwaliteit van producten te waarborgen is er tegenwoordig steeds meer transparantie vereist in de keten. Bij Müller Fresh Food Logistics heeft men onder meer continu zicht op de temperatuur van de productomgeving, waardoor de temperatuur van de producten gewaarborgd blijft. Dat kan voornamelijk met vriesverse producten in de zomer een grote uitdaging zijn. Bij Müller zijn ze klaar voor de zomer om ook bij tropische temperaturen de producten vriesvers te kunnen leveren.

Müller Fresh Food Logistics is een logistiek dienstverlener gespecialiseerd in koel- en vriesverse logistiek voor retail en foodservice. De geconditioneerde warehousing en distributie wordt verzorgd vanuit de locaties in Holten, Nijkerk en Roelofarendsveen. Middels een wagenpark van 250 trekkende eenheden is Müller dagelijks in staat om een breed en uitgebalanceerd distributienetwerk te bieden.

Bron: http://www.distrifood.nl/branche-bedrijf/nieuws/2017/5/muller-fresh-food-logistics-zet-op-groeiende-categorie-vriesvers-101108235

Interesse?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem nu contact op
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×