Fresh food is our drive

#muller

Minister van Staat Sybilla Dekker opent nieuw en duurzaam DC van Müller Fresh Food Logistics in Lekkerkerk

Minister van Staat Sybilla Dekker opent nieuw en duurzaam DC van Müller Fresh Food Logistics in Lekkerkerk

Holten/Lekkerkerk, 15 oktober 2019; Müller Fresh Food Logistics (verder te noemen MFFL – www.muller.nl) heeft na de overname in 2018 van familiebedrijf Prins Transport uit Lekkerkerk volop geïnvesteerd in verdere duurzame groei van het bedrijf in de Krimpenwaard.

Belangrijk onderdeel hiervan is de bouw van een nieuw distributiecentrum/koel- en vrieshuis in Lekkerkerk. Verdere verduurzaming was een belangrijk uitganspunt bij de bouw van dit nieuwe DC van ruim  4.000 m2. Minister van Staat mevrouw Sybilla Dekker zal dit nieuwe pand feestelijk openen op donderdag 31 oktober a.s. om 15.00 uur op het terrein van MFFL aan de Van Markenstraat 13 in Lekkerkerk.

 

MFFL heeft op de daken van haar DC een zonnepark aangelegd dat voor Krimpenerwaard begrippen zeer groot is (wordt uiteindelijk 1.300.000 kw), waarmee MFFL invulling geeft aan de energietransitie. Daarnaast is de bestrating waterdoorlatend en wordt het nieuwe DC gekoeld met de meest milieuvriendelijke koeling CO2. Ook is MFFL in staat om met het nieuwe DC diverse temperaturen met dezelfde hybride installatie te generen. Ook dit is nog niet eerder zo ingericht en geeft een zeer energievriendelijke invulling.

 

MFFL is recent tevens de Müller Academy gestart op haar locatie in Lekkerkerk, waarbij MFFL een samenwerking is gestart met het Gemini college. Hierbij krijgen jongeren (o.a. uit de Krimpenerwaard) op locatie van het bedrijf het vak logistiek gedoceerd door een docent van dit college, waarna ze met de leermeester van MFFL de theorie in de praktijk kunnen ervaren.

 

Daarnaast zullen mevrouw Marjan van Loon (president-directeur van Shell Nederland) en Jan-Peter Müller (algemeen directeur van MFFL) op deze dag een overeenkomst ondertekenen waarmee MFFL en Shell vanaf 1 januari 2020 de CO2 die vrijkomt bij het wegtransport compenseren door o.a. in Peru bossen te beschermen en aan te planten (REDD+ Cordillera Azul-project in Peru en het REDD+ Katingan Mentaya-project in Indonesië). MFFL neemt hiervoor deel aan het CO2-compensatieprogramma van Shell. MFFL is hiermee een van de eerste grote logistieke dienstverleners die zijn totale dieselverbruik bij Shell gaat compenseren. Ook zal de heer Dick Roozen, algemeen directeur van inkooporganisatie Superunie deze middag zijn visie op de ontwikkelingen in de levensmiddelenindustrie met de genodigden delen.

 

Müller Fresh Food Logistics

Müller Fresh Food Logistics is gespecialiseerd in warehousing, VAL/VAS en distributie van koelverse- en diepvries levensmiddelen. Voor haar opdrachtgevers  belevert MFFL dagelijks alle grote retail DC’s, het foodservice kanaal en de industrie in de Benelux. Daarnaast is MFFL gespecialiseerd in internationale  koel- en vriestransporten door geheel Europa via haar bedrijf in Tsjechië. Het familiebedrijf voert de warehousing uit in ruim 60.000 m² koel- en vriesmagazijnen. Voor de transport en distributieactiviteiten worden ruim 400 trekkende eenheden ingezet. De groep realiseerde in 2018 een omzet van ca.  € 90 miljoen. Verdere uitbreiding van deze dienstverlening behoort tot de speerpunten voor de toekomst. “Met deze mooie  en duurzame uitbreiding in Lekkerkerk verstevigt MFFL haar leidende positie binnen de Benelux op het gebied van koelvers- en diepvries logistiek en bouwen we onze capaciteit verder uit”, aldus Jan Peter Müller, algemeen directeur van Müller Fresh Food Logistics. Samen bieden Muller Fresh Food Logistics en Müller European Trailer Care (www.ettc.eu)  werk aan ca. 800 medewerkers.

 

Prins Transport en Prins Op- en Overslag

Prins is bijna 80 jaar geleden in Lekkerkerk ontstaan als transportbedrijf. In de loop der jaren heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot logistieke dienstverlener met specialismen als opslag, handling en het vervoer van levensmiddelen. (koel, diepvries en licht gekoeld). Dagelijks wordt er landelijk in 3 temperatuurzones, zeer fijnmazig gedistribueerd. In Lekkerkerk is forse invriescapaciteit in de warehouses beschikbaar. Het vervoer van geconditioneerde en ongeconditioneerde zeecontainers met de daarbij behorende documentatie en afhandeling is tevens een belangrijke activiteit van Prins. De terreinen in Lekkerkerk bieden ruimte voor 20.000 m2 uitbreiding. Het bedrijf werd in 2018 onderdeel van MFFL.

Interesse?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem nu contact op
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×