Fresh food is our drive

#muller

Bergje tegen kanker

Afgelopen vrijdag was Müller Fresh Food Logistics de startlocatie voor Bergje tegen Kanker. 

Niet de Alpe d’Huez of de Mont Ventoux, maar de Noetselerberg. Bijna 500 kinderen beklommen gisteren de Sallandse Heuvelrug bij Bergje tegen Kanker. Een emotionele tocht met een minuut stilte, live-muziek en gedachten aan dierbaren die vechten of vochten tegen de ziekte.

“Volwassenen beklimmen een hoge berg in Frankrijk om geld in te zamelen of de ziekte een plaatsje te geven. Maar voor kinderen is dat te zwaar, terwijl wij ook verdriet hebben en dat willen verwerken. Mijn vader zei toen: dan halen we een berg naar Nederland. En zo is de tocht ontstaan”, vertellen de initiatiefnemers Ian (13) en Vince (12) van der Pal uit Coevorden. Hun vader Peter overleefde na 76 chemo’s wonder boven wonder de ziekte. “Kinderen worden vaak vergeten bij dit heftige proces. Maar ze hebben ook verdriet en moeten leren leven met de onzekerheid. Speciaal voor hen hebben we deze tocht georganiseerd.”

Plekje geven
Docent Gealine Getkate loopt mee met leerlingen van de Johan Frisoschool in Rijssen. “Als een van de ouders kanker krijgt betekent dat ook onzekerheid, spanning en zorgen voor de kinderen. Ze gaan dan vaak heel wenselijk gedrag vertonen, om hun ouders niet tot last te zijn. Maar intussen moeten ze het zelf ook een plekje geven. Daarom is deze tocht erg belangrijk.”

Voelt goed
Voor de 11-jarige Esmee ten Brinke uit Rijssen is het niet zomaar een wandeltocht over de Sallandse Heuvelrug. Ze verloor haar vader aan kanker toen ze drie jaar oud was. “Ik mis hem heel erg. Maar het voelt goed om te lopen voor iemand die heel belangrijk voor je is. En het helpt om samen met andere kinderen deze berg te beklimmen.”

Bron: http://www.tubantia.nl/regio/reggestreek/rijssen-holten/bergje-tegen-kanker-500-kinderen-beklimmen-de-sallandse-heuvelrug-1.6055518

Interesse?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem nu contact op
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×