Fresh food is our drive

#muller

MVO

Müller hecht veel waarde aan maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Dit doen we door goede doelen te steunen, maar ook door te investeren in duurzaamheid. We zetten ons actief in voor het verduurzamen van met milieu, maar ook voor de economie. Dit heeft ons onder andere de Lean & Green Star Award opgeleverd.

Duurzaamheid

We schenken veel aandacht aan het beheersen van milieutechnische zaken. Zo investeren we proactief in milieuvriendelijke vrachtauto’s met EURO5 en EURO6 motoren. Ook rijden we met diverse Lange Zware Voertuigen (LVZ’s), omdat deze minder CO2 uitstoot hebben door meer volume. Ook diverse eigen innovaties dragen bij aan het verminderen van de CO2 uitstoot.

Lean & Green Star

De Lean & Green Star Award is een symbool voor het daadwerkelijk realiseren van minder CO2 uitstoot in 5 jaar. Met het binnenhalen van deze award laten we zien dat we ons voortdurend actief inzetten voor een duurzamer logistiek proces. We zijn er zelfs in geslaagd om in een periode van 3 jaar ruim 36% minder CO2 uitstoot te realiseren!

Groene elektro trailer
Müller heeft groene trailers in gebruik die voorzien zijn van een elektromotor in plaats van een dieselmotor. Met deze groene trailer besparen wij ongeveer 20 liter diesel per dag en is er geen uitstoot van CO2 en fijnstof – daarom zero-emission! De energie voor deze motor wordt geleverd door o.a. teruggewonnen remenergie. De remenergie wordt opgevangen in een accu die de koelmotor van voldoende energie voorziet.

Zonnepanelen

Op het nieuwe crossdockcentrum en het reeds bestaande vrieshuis in Lekkerkerk is een groot zonnepark geïnvesteerd, waarmee ruim 1 miljoen kWh (kilowattuur) stroom per jaar kan worden opgewekt. Ook zal er op het 4.000 m2 grote nieuwe pand van Müller ETTC in Holten een zonnepark worden aangelegd. Dit zal in 2020 gereed komen.

CO2 compensatie
Müller onderzoekt de mogelijkheden onder en gezamenlijk met haar opdrachtgevers om alle CO2 te gaan compenseren per 1-1-2020. Wij nemen 100% verantwoordelijkheid voor de eigen uitstoot en leveren met de CO2 compensatie een bijdrage aan het tegengaan van klimaatverandering.

Goede doelen

  • Voedselbank
  • KWF Kankerbestrijding
  • Stichting Canadese begraafplaats Holten
  • Unicef

Interesse?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Neem nu contact op
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×